2011. január 24., hétfő

Spagetti tejszínes-sárgarépás öntettel

Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
4 közepes répa
½ liter tejszín
2 fej vöröshagyma
só, szerecsendió
3 ek hiegen sajtolt olaj
reszelt trappista

Elkészítés:
1. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát kockára, a répát félkör alakúra vágjuk.
2. A spagettit a zacskóján lévő utasítások alapján megfőzzük.
3. A hagymát hidegen sajtolt olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a répát. Megszórjuk sóval és szerecsendióval.
4. Fedővel lefedve, ha szükséges, akkor kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
5. Amikor elég puha, akkor hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk.
6. A tésztára öntve, sajttal megszórva tálaljuk.




Lilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése