Ez a recept egy egyszerű tejfölös káposztasalátát takar kicsit reformosítva, ugyanis így mind a finomított cukor, mind az ecet (persze ezzel is csinálhatjuk, kinek melyik ízlik jobban) használatát elkerülhetjük. Ezekről még később írunk.
Hozzávalók:
kis fej káposzta (fehér és piros is jó)
kis fej hagyma
1 pohár tejföl
1-2 tk méz
citrom vagy ecet
só
bors
Elkészítés:
1. A káposztáról leszedjük a felső leveleket és legyaluljuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Ezt akár el is hagyhatjuk a salátából, úgy is jó lesz az íze.
3. Egy tálban összekeverjük a tejfölt a mézzel, a sóval és a borssal, valamint a citrommal/ ecettel.
Ecetből nagyon kevés kell csak bele.
A citromból kb. egy negyednyi levét használjuk fel. Az öntetnek savanykásnak kell lennie, de egyik összetevőnek sem szabad túl kirívó ízt adnia.
4. A saláltát és az öntetet összekeverjük, azonnal tálaljuk.
Lilla
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése