2011. január 29., szombat

Brownie

Ugye, ti is szeretitek a brownie-t? Én egyenesen iiimádom!  Ez a recept saját fejlesztés, tapasztalatból mondom,hogy  a csokit  tilos kispórolni belőle, magas kakaótartalmú étcsokoládéval még az elfogadható-kategóriába esik nálam.De legalább tojás nincs benne... Ha  még csak barátkozol a reformkonyhával,ajánlom ezt a receptet, a megrögzött "cukros" családomnak is annyira bejött,hogy nem volt lehetőségem fényképezni...

Nem fogok méregetős recepteket közölni, az adagok hozzávetőlegesek. A tésztának olyan nokedliszerűnek kellene lennie.Nekem elég volt a mézmennyiség,de ízlés szerint tovább édesíthető.

hozzávalók:
5 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
         darált dió
         joghurt
3 ek. kukoricakeményítő
         cukormentes kakaópor (cicás Szerencsit használtam)
         méz
10 dkg minimum 50 %-os étcsoki (kivételes mértékegység!)
3 tk. instant gabonakávé
1-1,5 dl (háromnegyed bögre) forró víz
+ 1 ek darált dió a tetejére

A száraz hozzávalókat (liszt,keményítő,dió,kakaó) összekeverem. A csoki kétharmadát minél apróbb , a maradékot nagyobb darabokra vágom,hozzákeverem a lisztes cucchoz.  Amíg forralom a  vizet, a leendő tésztához adom a joghurtot. A gabonakávét kb 2 ek forró vízzel és a mézzel homogénre keverem,majd hozzáadom a csokis liszthez. A maradék vízzel "kiöblítem" a kávésbögrét, és  apránként a tésztához adagolom,a nokedliszerű állag eléréséig. Kivajazott,kilisztezett sütőformába öntöm-kanalazom, én a legkisebb jénait használtam. A tetejét megszórom darált dióval,és 180 fokon 30 percig sütöm.

(ha hízni akarnék,és ennék cukrot,még forrón vaníliafagyival enném)

Sári



ui: tiramisu-recept coming soon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése