2011. március 13., vasárnap

Szlovák káposztaleves

Végre tavaszodik, most mégis egy téli levest fogok feltenni, mert eddig nem volt időm rá. Egyszerű, gyors és egészséges recept.


Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
1/2 kg savanyú káposzta
15 dkg füstölt kolbász
3 db babérlevél
5 szem feketebors
kevés hidegen sajtolt napraforgóolaj
3 kiskanál pirospaprika
1 ek (teljesk.) liszt

A kolbászt apróra vágjuk és feltesszük főni a káposztával annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a feketeborsot, a babérlevelet és sózzuk.
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, elkeverjük.
Hozzáadjuk a leveshez, amit tovább főzünk. Akkor van kész, amikor a káposzta megpuhult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése