szóval,megkésve,de itt a fánk-recept!
Ez egy olasz fánkféleség, zeppole-nek hívják, főleg a déli területeken fogyasztják.
A recept eredetijét itt http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Zeppole-avagy-az-olaszok-fankja-fahejasan-1 tekinthetitek meg.
2 csésze tk. liszt
1 csésze langyos víz
1 tk. szárított élesztő
1 tk. só
méz ízlés szerint (kihagyható! )
olaj/vaj a sütéshez
Az élesztőt elkeverem a vízben, majd a már megsózott liszthez öntöm. Ha szeretném,a mézet is hozzáadom,aztán összekeverem-gyúrom a tésztát. Kétszeresére kelesztem, az olajat, a vajat vagy a kettő keverékét felforrósítom. A tésztából evőkanállal fánkocskákat szaggatok az olajba, szép aranybarnára sütöm, lecsöpögtetem és megeszem. Ha a tésztában nincs méz, a kész fánkokra csorgathatunk, de mártogathatjuk akár mézes joghurtba, "csokiszószba" is.
A csokis mártogatóhoz egy banánt turmixoltam le egy kevés vízzel, majd egy tk. kakaóport kevertem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése