2011. március 14., hétfő

Angol almatorta

Itt a tél vége,  jönnek a friss zöldségek, de azt is jelenti hogy érdemes elhasználni a pincében megmaradt almát, főleg ha nagyon sok van belőle. A következő recept egy nagyon finom almás, fahéjas süti, tortaformában kisütve. Gyümölcstorta-formát nem ajánlott használni mert a süti elég könnyen törik/morzsolódik az almadarabok miatt.

Hozzávalók:
3-4 nagy alma, de lehet több is
17, 5 dkg teljeskiőrlésű liszt (nálam 1 pohár)
2 tk szódabikarbóna
kb. 10 dkg méz (változtatható ízlés szerint)
3 db bio tojás

15 dkg vaj
fahéj (kb. 1 tk, de nem baj, ha több)

Az almát meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk.
A tojást a mézzel habosra keverjük, a vajat megolvasztjuk. A lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Ha elkeveredett, belekeverjük az olvasztott vajat. Végül belekeverjük az apróra vágott almát, kizsírozott-lisztezett vagy papírral bélelt tortaformában sütjük a gázsütő 4-s fokozatán (közepes hőfok) kb. fél óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése